eläkeläisen elämää

Kaupallinen yhteistyö Arctic Warriorsin kanssa

Viimeinen vuosi-ennen eläkepäiviä

1.3.2020 alkoi viimeinen vuoteni työelämässä. Viimeisestä vuodesta tulikin sitten yllättäen erilainen vuosi. Maaliskuussa, kesken kiireimmän kauden, työehtosopimusneuvotteluiden käynnissä ollessa, iski Korona ja muutti kaiken.

Olen työskennellyt n. 10 vuotta sopimusasiantuntijana ammattiliitossa. Työhön on kuulunut neuvotteluita, kokousmatkoja niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Päivät ovat usein venyneet tosi pitkiksi ja matkalaukun pakkaaminen on vuosien saatossa helpottunut ja laukku keventynyt. Työkaverit ovat olleet oleellinen osa päivittäistä elämää. Yhtäkkiä oltiin tilanteessa, jossa siirryttiinkin etätyöhön. Matkustelu loppui kuin seinään ja työkavereita tapaa enää teams-kokouksissa, puhelimessa, ja sähköpostin välityksellä. Jopa työehtosopimusneuvottelut toteutettiin maalis-/huhtikuussa teams-kokouksina. Siinä olikin haastetta, kun neuvotteluissa ei nähnyt ainakaan kaikkia neuvottelijoita, ja eleistä ja ilmeistä ei voinut lukea viestejä toisen neuvottelupuolen ajatuksista, oli pärjättävä pelkästään puheen avulla.

Statement of the year

Huhtikuussa ostin uuden älykellon ja sen motivoimana aloitin keväällä kunnonkohotuskampanjan, pakko oli jotakin tehdä että pääsi välillä pois kotoa. Keväällä aloitin myös vähähiilihydraattisen dieetin nettikurssin opastamana. Painoarvossani onkin sittemmin tapahtunut keventymistä.

Monotypia 1/1

Kesälomalla aloittelin kotisivujen tekemistä ja tämän blogin kirjoittamisen suunnittelua, tarkoituksena valmistautua eläkkeelle jäämiseen, siihen millä jatkossa päiväni täytän. Tarkoitukseni on käyttää tulevaisuudessa aikaa taiteen tekemiseen ja suunnittelin kesän ja syksyn aikana myös taidemyynnin aloittamista netissä. Jospa saisin siitä vähän lisätuloja, eikä koko asunto täyttyisi tauluistani.

Etätyö jatkui loman jälkeen elokuussa ja jatkunee ainakin vuoden loppuun. Toisinaan on välttämätöntä käydä Hakaniemessä toimistolla, mutta pääasiassa teen työt kotona. Yhdet työehtosopimusneuvottelut on vielä jäljellä, teams-kokouksina tietenkin ja sen jälkeen voikin sitten jo alkaa siivoilemaan työpisteen kaappeja ja siirtelemään tavaraa arkistoon ja roskiin.  Hiljaisen tiedon siirtämisestä aina pidetään tärkeänä, saapas näkyä miten se tällä kerralla onnistuu. Irtisanomisilmoitus pitää toimittaa työnantajalle joulukuun loppuun mennessä ja sitten suunnittelemaan syntymäpäiviä (korona hus pois) ja eläkkeelle lähtijäisiä. Toivottavasti saan juhlani pitää.

Mitä onkaan Ympyrän keskellä? Kuva toimistorakennuksen ”takapihalta”

Tässä blogissa haluan kirjoittaa elämänmuutoksesta, siihen valmistautumisesta ja siitä, miten sen itse koen. Miten siirtyminen vapaaherrattareksi sujuu, millä täytän päiväni jatkossa, miten selviän muutoksessa.

1 thought on “Viimeinen vuosi-ennen eläkepäiviä

Mitä mieltä?