NÄIN ALKOI 2022

Kaupallinen yhteistyö Arctic Warriorsin kanssa alennuskoodi pajutarha

Siirryin vuoteen 2022 istumalla rappukäytävässä ja katsoen perheitä matkalla puistoon ampumaan raketteja. Uusi ja erilainen tapa juhlia vuoden vaihtumista, tosiaankin. Miten sellaiseen ratkaisuun päädyin?

No. Menin iltapäivällä baariin. Istuin siellä oluella, viettäen aikaa tuttavien kanssa sulkemisaikaan asti. (Siis kello 18.00) Ja sitten kaupan kautta kotiin. Tarkoituksenani oli mennä laulamaan karaokea ja tehdä nauhoituksia Karanteenikaraokeen. Hyvä suunnitelma siis. Pyysin paria kaveriakin mukaan laulelemaan, onneksi eivät lähteneet. Alaovelle päästyäni en löytänyt avaimiani mistään. Soitto huoltoyhtiöönkin osoittautui hankalaksi. Puhelimessani oleva numero ei enää toiminutkaan ja ovessa olevan tarrankin tiedot olivat väärät. Pääsin rappuun toisesta ovesta, numerokoodilla, ja sain ilmoitustaululta oikean numeron huoltoon soittamiseen. Sitten vain odottamaan huoltomiestä. Ja odottamaan. Ja odottamaan. Ja….

Pitkälle toista tuntia odotettuani, huoltomies soittaa alaovelta. Oli siinä sitten ovella huomannut, että hänellä oli mukanaan väärät avaimet, ja kertoi lähtevänsä hakemaan oikeita. Varmaan kuulemma tunnin verran voisi kulua aikaa, ennen kuin olisi takaisin täällä. Jep jep. Siis odotellaan. Jano ja nälkäkin alkoi jo olla, joten tilasin pizzan. Kaupasta olin ostanut pari olutta, joten niitä naukkaillessa ja Facebookia selatessa, aika kului rapussakin, vaikka tuskastuttavan puuduttavasti ja hitaasti. Naapurit näyttivät vähän ihmettelevän rapussa ”juhlimistani”, mutta eivät sanoneet mitään. Jännitystä iltaan toi arvailu siitä, kumpi tulee ensin, huoltomies vai pizzamies. Tulivat sitten lopulta samalla hissillä. Arvaukseni oli kyllä pizzamiehen puolella, hän on yleensä tosi nopea.

Älkää nyt luulkokaan, että tämä oli tässä. Huoltomies ryhtyi avaamaan ovea… vaan avain ei toiminut. Hän yritti monta kertaa ja alkoi sitten jo harkitsemaan lukkoliikkeen kutsumista hätiin. Saatoin kyllä siinä kohtaa sanoa jonkun ruman sanankin, joten hän alkoi vielä kokeilemaan vuorotellen jokaista avainta isosta nipustaan. Maksoin pizzani, aloin syömään ja huoltomies kokeili avainta toisensa jälkeen. Kokeili ja kokeili, ja minä mussutin pizzaani. Viimein ihme tapahtui ja oikea avain osui kohdalle. Jes.

Kello oli kuitenkin jo niin paljon, että karaokelaulut saivat jäädä laulamatta. Ehdin kuitenkin katsomaan keskiyön ilotulitusta parvekkeeltani.

2022

Uudenvuodenpäivänä sitten kuljin kaikki paikat läpi, missä olin käynyt ja katselin sekä kyselin, näkyisikö avaimiani missään tai onko niitä löytynyt. Eipä näkynyt, eipä ollut. Arjen koittaessa soittoja HSL:n löytötavarapisteeseen ( ei löytynyt heiltä, ainakaan vielä), poliisin löytötavaroihin ( pitää mennä Pasilaan itse katsomaan) ja Suomen löytötavarapalveluun ( ei löytynyt heiltä, ainakaan vielä). Päätin siis tehdä uuden soittokierroksen ja käydä Pasilassa seuraavalla viikolla. Tein myös vahinkoilmoituksen vakuutusyhtiöön, siltä varalta, ettei niitä löydy ollenkaan, ja joudun sarjoittamaan kahden asunnon lukot uudelleen. Nipussa kun oli myös poikani vara-avain.

Perjantaina puhelimeni soi ja ajattelin ensin olla vastaamatta outoon numeroon, yleensä kun ovat puhelinmyyjiä. Vastasin kuitenkin ja mieshenkilö kertoi soittavansa mySafetyn toimistolta, koska minun avaimeni oli toimitettu sinne. Olin vähän aikaa että, niin mistä, minne on toimitettu? Samassa muistin, että avainnipussani on vuosia sitten siihen laitettu mySafetyn lätkä ja toimintaohjeet löytäjälle. Joskus kymmenisen vuotta sitten otin jonkun kokeilujakson kyseistä vakuutusta/ palvelua. En jatkanut kokeilun jälkeen, mutta lätkä jäi paikalleen. Ja hyvä niin, sain avaimeni takaisin postitse. Turha sanoakaan, että nyt taidan pitää tuon vakuutuksen voimassa.

Kiitokset vielä löytäjälle, joka oli toiminut ohjeiden mukaan.

Syksyllä asetin itselleni tavoitteita

Eläkeläisen elämää – Tavoitteita? – Eläkkeelle elämään (pajutarha.fi)

Katsotaanpa nyt mitä on sen jälkeen tapahtunut

Tavoite 1. Taidenäyttelyn järjestäminen kahden vuoden kuluessa

Maalaaminen on nyt ollut tauolla joulukuun alusta lähtien. Helsingin Taiteilijaseuran Ilta-ateljeen syyskauden loppumisen jälkeen en ole saanut tehdyksi mitään. Olen kyllä keksinyt parikin ideaa, jotka sopisivat taidenäyttelyni kantavaksi teemaksi. Pitäisi vain alkaa toteuttamaan. Ehkä sitten kun saan tammikuun alussa aloittamani kirjahaasteeni tehtyä, on enemmän energiaa keskittyä maalaamiseen. Ilmoittauduin kurssille myös kevätkaudeksi, joka jää tänä keväänä melko lyhyeksi, koska aloitus on koronatilanteen vuoksi vasta 3.3.

Onpa edes idea olemassa. Siitä on hyvä jatkaa matkaa tavoitteen toteutumiseen.

Tavoite 2. Runoteoksen tai novellin julkaiseminen kolmen vuoden kuluessa

Tammikuun ensimmäisestä päivästä alkaen olen siis ollut mukana haasteessa, jossa tarkoituksena on kirjoittaa oma kirja 50 päivässä. Tätä kirjoittaessani haastetta on takana 23 päivää, ja jokaisena päivänä olen tehnyt päivätehtävät ja kirjoittanut asettamani tavoitteen mukaisesti. Useimmiten olen tosiasiassa kirjoittanut enemmän kuin puoli tuntia, jonka asetin minimiksi. Tarkoituksenani on kirjoittaa novellikokoelma, josta ensimmäiset kolme novellia olen julkaissut tässä blogissa kohdassa ”Novellit”. Lisää tulee, mutta katson nyt ensin tämän haasteen loppuun, selvittääkseni sen, saisiko noista jopa kirjan aikaiseksi.

Sivutuotteena olen myös kirjoittanut runoja. Tavoitteeni oli kirjoittaa yksi runo päivittäin, mutta siinä olen jäänyt vähän jälkeen. Runosuoni ei aina syki ollenkaan, vaikka kuinka yrittäisi. Toisena sivutuotteena syntyi ajatus satukirjasta, jonka kirjoitin ja lähetinkin jo kustantamoon. Nyt vain odottelen jännittyneenä, mitä sieltä vastaavat. Lupasivat vastata 2-4 kuukaudessa.

Muuta työn alla olevaa

Blogia kirjoittaessani olen usein törmännyt sanapariin ”kaupallinen yhteistyö”, ja uteliaisuuteni sen suhteen on herännyt. Pyrinkö jossakin vaiheessa tekemään blogillani kaupallista yhteistyötä, vai pitäydynkö harrastustoiminnassa. Eläkkeellä ollessani olen kyllä jo huomannut, että käytössä oleva raha käy vähiin. Ei siis olisi pahitteeksi tienata jostakin vähän extraa. Olisiko kaupallisesta yhteistyöstä siihen apua? Siitäpä piti sitten hankkia lisätietoa. En kuitenkaan halua alkaa mainostamaan ihan mitä tahansa, pelkästään ansaitsemismielessä, vaan sellaisia asioita, jotka kiinnostaisivat lukijoitani tai olisivat heille avuksi heidän elämäntilanteessaan. En ole kyllä juurikaan vielä ajatellut, mitä ne voisivat olla. Tammikuussa osallistuin kurssille, josta sain hyvää lisätietoa kaupallisesta yhteistyöstä ja sen aloittamisesta. Tässä asiassa on aikomus edetä tämän kevään aikana. Ensin pitää selvittää joitakin teknisiä juttuja, kuten google analyticsin käyttäminen ja verotusasiat.

Vanhatkin öljymaalaukseni pääsivät pitkästä aikaa seinälle

Mitä mieltä?