Eläkeläisen elämää – AKTIVOIDU NAINEN, AKTIVOIDU!

Kaupallinen yhteistyö Arctic Warriorsin kanssa alennuskoodi pajutarha

Taas on viikko mennyt. Olo on edelleen kuin olisin talvilomalla. Olen käytännössä kaksi viikkoa elänyt sängyssäni. Aamulla herättyäni olen avannut telkkarin ja läppärin. Katsonut uutiset, aamu-tv: t ja muuta, mitä sieltä nyt on sattunut kohdalle osumaankaan. Olen tarkastanut sähköpostit ja facebookin ja osallistunut keskusteluihin ja pelannut Solitare Tailsia. Välillä olen noussut ylös tekemään aamupalaa taikka vaikka vähän siivoamaan tai pyykkäämään tai kahville. Iltapäivisin olen siirtynyt sohvalle tekemään samaa. Jos olisin talvilomalla, se olisi nyt loppu. Mutta tämä loma ei lopu, ei.  Näin ei voi kuitenkaan jatkua.

Katselin pitkästä aikaa Suunnon tilastoja liikkumisistani, ja totesin että nyt on toimittava. Kun viime vuonna keskimääräinen askelmääräni vuorokaudessa oli n. 4500, (huomioikaa, että olin koko mittaushistorian ajan etätöissä. Normaalisti työssä ollessa askelia tuli arkipäivisin vähintään 6000–8000) niin tämän vuoden puolella askelmäärä on ollut keskimäärin n. 3400.  Viime vuonna minulle oli yhdeksän kuukauden aikana rekisteröitynyt 104 harjoituskertaa, mutta tänä vuonna kahden kuukauden aikana vain 5 harjoituskertaa. Myös terveelliset ruokailutottumukset olivat päässeet unohtumaan. Sen huomasin, kun taas heitin pilaantuneita salaattiaineksia jätteisiin (ja ruisleivän sekä juuston lisääntyneestä menekistä) Painokin oli taas lähtenyt nousuun, maanantaina se oli 92,6 kg, joten olen ottanut noin 4 kiloa takapakkia.

Ryhtiliike siis heti nyt.

Vähähiilihydraattinen dieetti käyttöön. Uusien salaattitarpeiden ja ison kananmunapaketin lisäksi ostin tarvikkeet Karppaajan leivän valmistamiseen. Käytännössä pelkistä pähkinöistä ja siemenistä ja proteiinista valmistettu leipä on hyvää, mutta rasvaa siinä on sen verran paljon, että yhden aterian rasvamäärä tulee syötyä 70 gramman palasella. Toisaalta on se sen verran täyttävää, että enempää ei oikeastaan tarvitsekaan, ja leivänhimon se kyllä tyydyttää. Jos ja kun tyytyy pienempään palaan, voi laittaa pienen juustosiivunkin vielä päälle. Nyt on taas opeteltava syömään neljä proteiini- ja kasvispainotteista ateriaa päivässä, se kun myös oli päässyt unohtumaan lähes pelkällä leivällä plus satunnaisilla pizzoilla eläessä.

 Note to me: käy ostamassa uusi 2 litran leipävuoka.

Karppaajan leipä | Reseptit | Anna.fi

Ainekset

 • 1 dl hasselpähkinöitä (en löytänyt mistään, käytin ”aivopähkinöitä”)
 • 1 dl ruskeita manteleita
 • 2 dl pellavansiemeniä
 • 1 dl kokonaisia seesaminsiemeniä
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 2 tl anista
 • 2 tl fenkolinsiemeniä
 • 2 tl kuminansiemeniä
 • 1.5 tl suolaa
 • 200 g raejuustoa
 • 150 g ranskankermaa (maitoallergikkona käytin Oatlyn vastaavaa, kaurasta valmistettua tuotetta)
 • 5 kananmunaa
 • 2 rkl psylliumkuorijauhetta

Ja sitten se liikunta. Maanantaina kävelin ostoskeskukselle sen sijaan, että olisin mennyt bussilla, torstaina tein ohjatun kahvakuulatreenin ja lauantaina parin kilometrin kävelylenkin (samalla metsästin Pokemoneja, sainkin aika monta uutta 😉 ) Tänään  pitää vielä jumpata vähintään 10 minuuttia, niin viikon harjoitusohjelman mukaiset liikkumiset on suoritettu. Tästä on nyt hyvä jatkaa.

Kuntavaaliehdokkuuden osalta on vaalien siirtymisestä johtuen ollut hiljaisempi viikko. Joitakin kampanjaan liittyviä valmisteluja ja koulutustilaisuuksia viikon aikana. Tukitiimin kanssa suunnittelua netissä, sähköpostien välityksellä ja whatsupissa.  Mainosten tekemiseen käytössä olevan graafisen suunnittelun nettisivun käytön opettelua, rahoitusmahdollisuuksien pohtimista, pankkitilin avaaminen, vaalikoneisiin vastaamista ym. Sain myös viralliset kampanjakuvani. Ehdokasnumerot saadaan vasta 14.5.

Viime viikon paniikkikiireen jälkeen on sellainen olo kuin olisi pudonnut johonkin koloon enkä löydä ulospääsyä.

Ehdokas n:ro ???

Ravintolat suljettiin maanantaina kolmeksi viikoksi. Pitihän sitä käydä vielä kerran näkemässä tuttuja ja Sulkubingossa, turvaväleistä ja hygieniasta parhaansa mukaan huolehtien. Ei tullut voittoa, mutta kavereita näin ja kiva ilta oli. Isona yllätyksenä ravintoloitsija tarjosi asiakkaille kiinalaista ruokaa. Ja oli hyvää.

Korona leviää nyt kovaa vauhtia. Viimeisen 14 vuorokauden positiivisista tuloksista 29 % oli Helsingissä, Kontula-Vesala alueella uusia tartuntoja oli 252 joka tekee 100 000 asukasta kohden 973. Luku on Helsingin suurin. Todella huolestuttavaa.

Kaikki puhuvat koronasta ja ovat siitä mielestään oikeassa ja kaikki eri mieltä olevat ovat tietenkin väärässä.  Minäkin olen omasta mielestäni oikeassa ja yritän puhua ihmisille järkeä keskustelupalstoilla. Salaliittoteorioihin uskotaan muuten yllättävän yleisesti. Niihin on ilmeisesti kivampi uskoa kuin tutkimustietoon ja asiantuntijoihin.

Ja hallitus, sehän ei tee mitään tai sitten liikaa; hallitus ylittää valtuutensa, hallitus tekee hätiköityjä päätöksiä, hallitus on liian päättämätön, hallitus tappaa yritykset, hallitus ei sulje rakennustyömaita jne. Itse korona taas on pelkkä flunssa tai sitä ei edes ole. Rajat kiinni/ matkustelemaan pitää päästä, liikkumisrajoitukset käyttöön/ minua ei saa rajoittaa. Maskipakko olisi pitänyt määrätä jo aikaa sitten/ei missään nimessä mitään pakkoa, ravintoloiden sulkeminen on väärin/ rakennustyömaat pitäisi sulkea, suosituksia pitää noudattaa/ suositukset on turhia… Tulee mieleen vanha sanonta; ole näiden kanssa sitten ristillinen!

Minä vietän nyt mielelläni aikaa kotona. Ainakaan vielä eivät seinät ole päälle kaatumassa. Aika näyttää miltä jatkossa tuntuu. Jotakin taitaa olla pakko keksiä sosiaalisen elämän ylläpitämiseksi.

 Covidiotismiä

 Suositus, so what?
 -        Ei koske minua, 
 ei ole pakko
  
 Vahva suositus, mitä sitten?
 -         Mun ei tarvitse, 
 mun ei oo pakko
  
 Kun ei ole pakko
 -        kun ei määrätä?
 Siis miten huvittaa, 
 -        minä saan häärätä
  
 Jos noin pelkäät
 -        pysy kotona
 Miksi minun pitäisi
 -         mistään luopua?
  
 Pitääkö odottaa
 kunnes on pakko?
 Ainoa syy suojella muita
 onko sakko?
  
 T.Pajuniemi
   

Mitä pidit tästä kirjoituksesta? Kommentoi

gray concrete floor with white paint
Photo by MART PRODUCTION on Pexels.com

2 thoughts on “Eläkeläisen elämää – AKTIVOIDU NAINEN, AKTIVOIDU!

 1. Maarit says:

  Se on vaan niin helppo unohtaa se liikunta ja oikea syöminen🤔

  Mielipiteitä on jokaiseen asiaan paljon hyviä ja huonoja ja siltä väliltä asiat kun ei vaan ole niin mustavalkoisia.Toivotaan että tämä eipäs juupas touhu tulee pian päätökseensä👍

  Vastaa
  1. admin says:

   se on kyllä juurikin helppo unohtaa, ja tosi vaikea aloittaa uudelleen.

   Mielipiteitä tietenkin löytyy. Valehtelu pitäisi kuitenkin lopettaa. Nyt olisi kaikkien etu saada tilanne rauhoitetuksi, puhaltaa yhteen hiileen ja saada ihmiset ymmärtämään suojautumisen tarve. Luin juuri että sieltä on etelä-euroopasta tulossa jo kolmas aalto.

   Vastaa

Mitä mieltä?