Eläkeläisen elämää – Eläkeläisen kiireet, ne on täällä

monotypia t.pajuniemi

Kaupallinen yhteistyö Arctic Warriorsin kanssa alennuskoodi pajutarha

Eläkeläisen kiireet – ne on täällä

No nyt on ollut kiirettä. Niitä kuuluisia eläkeläisten kiireitä, joita olen kyllä pitänyt urbaanilegendana, en pidä enää. Koko ajan on niin paljon tekemistä, että viikoittain pitää siirtää jotakin myöhemmäksi, tai jättää kokonaan tekemättä. Taiteiluhommiakaan en ole ehtinyt tekemään, vaikka se oli juuri tärkein tavoitteeni. Tarvikkeita olen hankkinut, mutta itse tekeminen on kyllä jäänyt inspiraation odottamisen asteelle.

Kuntavaaliehdokkuudesta johtuen on tietenkin ollut sellaista tekemistä, joka vähenee 13.6 jälkeen, kun ei enää tarvitse kampanjoida. Teams-koulutuksia ja tapaamisia on ollut viikoittain useampiakin, eikä kaikkiin ole voinut edes osallistua. Joitakin on voinut katsoa nauhoitteina, vaan eihän se ole sama kuin mukana oleminen h-hetkellä. On opeteltu google adsia ja hakukoneoptimointia, FB mainontaa sekä somevideoiden kuvaamista/tekemistä/esiintymistä/editointia ja jakamista.

Videokurssin rohkaisemana tämä kamerakammoinen kävi myös kuvauttamassa vaalivideon (viikon unettomat yöt eivät toivottavasti näkyneet naamasta). Pelottavaa oli, mutta ammattilaiset osasivat auttaa sen verran, että homma saatiin purkkiin. Tätä kirjoittaessa olen nähnyt lopputuloksen, enkä tiedä vielä käytänkö sitä mainonnassani vai hautaanko kaikessa hiljaisuudessa. Olkapäälläni kurkkiva itsekritiikkihemmo huutaa kovalla äänellä: ” Eiiiiii!!!” Ehkä yritän tehdä oman videon, ehkä en tarvitse videota.

Vaalimainosten suunnittelu ja tekeminen on vienyt myös suhteellisen paljon aikaa. Se suunnittelu oikeastaan enemmän. Kun ei oikein tiedä tai kun ei osaa päättää. Menee koko ajan suunnitelma jostakin kohtaa uusiksi. Viime perjantaina saatiin numerot, joten ei ollut enää mitään tekosyytä pitkittää asiaa ja tein viimein päätökset asiaan liittyen. Saman tien laitoin mainosmateriaalia tilaukseen ja viikonlopun aikana tein myös FB-mainoksen ja sain sen julkaisuun. Jonkun verran se on jo näyttänyt aiheuttavan reaktioitakin. Seuraavaa mainosjulkaisuakin pitää miettiä. Muutanko jotakin? Teenkö kokonaan jotain uutta?

Vaaleihin kuluu aina myös rahaa, joten myös varainhankintaa on pitänyt miettiä. Myynnissä on monotypia-vedoksiani miniatyyri-kokoisina vaalikassan kartuttamiseksi. Tukea olen jo saanut hankittuakin, kiitos lahjoittajille ja taulujen ostajille.

Tue vaalikampanjaani hankkimalla taidettani. Miniatyyri-kokoisia, uniikkeja monotypia-vedoksia, signeeraus T.Pajuniemi. Kuvan koko 5×7. 15 € / kpl. Teoksissa ei ole kehystä, kiinnitetty kuvassa näkyvään mustaan paspartuuriin. Maksu mobile pay tai pankkitili, joka saat pyytämällä. puh 0505922496 soita tai lähetä viestiä, niin sovitaan toimituksesta. Kerro myös minkä taulun/mitkä taulut haluat. (määräalennusta luvassa useamman ostajalle)

(3) Tarja Pajuniemi, ehdolla kuntapäättäjäksi | Facebook

Liikenevällä ajalla olen toiminut myös puhelintyttönä, soitellen Helsinkiläisille kuntavaaleista, äänestämisen tärkeydestä ja keskustelemassa heidän ajatuksistaan kaupungin toiminnasta ja toiveistaan tulevalle valtuustolle.

Muutakin elämää

Jottei elämä olisi pelkkää kuntavaalia aloitin myös verkkokurssina toteutettavan grafiikkakurssin, josta tätä kirjoittaessani on kokoonnuttu kahdesti. Linopainantaa opetellaan ensin. Ensimmäisessä oli lähinnä tarkoitus testata minkälaista jälkeä kaivertimilla tulee ja miten vedostaminen toimii. Seuraavaksi suunnitellaan ja tehdään ExLibris. Ystävälle on sellainen jo työn alla. Sen saa henkilö, joka sitä varmuudella osaa arvostaa. Odotan jo innolla seuraavaa tapaamiskertaa.

Harjoitusvedos n:o1

Kuntoilua olen yrittänyt parhaani mukaan pitää kuvioissa. Käyn kävely-/ sauvakävelylenkeillä 3-4 kertaa viikossa, kävelen välimatkoja muutenkin mahdollisimman paljon. Kotijumppa on jäänyt vähemmälle koska kivat ilmat houkuttelevat mieluummin ulos. Suunnon tilastojen mukaan kuntotasoni on noussut upeasti. Hyvä minä!

Kolmisenkymmentä vuotta työterveyshuollon asiakkaana olleelle myös julkisen terveydenhuollon piiriin siirtyminen on outo asia. Sitä on testattu ja hyväksi havaittu huhtikuussa pariinkin otteeseen ja viikon päästä katsotaan miten fysikaalinen toimii. Ajanvaraus ainakin toimi moitteettomasti vaikka sen toimivuutta monet näyttävät arvostelevankin. Koronarokotuksen toinen piikki isketään olkavarteen viikon päästä.

Talviturkki lähti tänä vuonna 12.5. Vesi oli kylmää, mutta onneksi ilma oli lämmin. Tänään kävin lounaalla parin työkaverin kanssa ja kahvilla toimistolla. Pitihän sitä sitten omalla paikallakin käydä istumassa.

”omalla paikalla”

Mitä pidit tästä kirjoituksesta? Kommentoi

gray concrete floor with white paint
Photo by MART PRODUCTION on Pexels.com

Mitä mieltä?