Eläkeläisen elämää – Ensimmäinen päiväni eläkeläisenä

Kaupallinen yhteistyö Arctic Warriorsin kanssa alennuskoodi pajutarha

Heräsin kellon ollessa 06.13 (kuinkas muutenkaan) enkä enää pystynyt nukkumaan. Aloitin päivän lähettämällä eilen lupaamani sähköpostin hieman kello seitsemän jälkeen aamulla. Tämän jälkeen piti vaihtaa puhelimen liittymä. Siis piti. Eipä onnistunutkaan. Aamulla ennen kello kahdeksaa jonottamaan DNA asiakaspalvelun chattiin ikuisuudelta tuntuvaksi 20 minuutiksi. Viimein jussi sieltä tiedusteli asiaani ja jonkin ajan päästä totesi, että liittymän siirto olikin peruttu jonkun sotkun vuoksi ja minun pitääkin olla yhteydessä yrityspalvelun chattiin. Siellä asiaa selvitettiin, eikä siirtoa ole voitu tehdä ilman valtakirjaa.  Kerroin tietäväni varmuudella, että valtakirja siirrosta on sinne viime viikolla toimitettu ja asian piti olla kunnossa. Onneksi minulla oli kyseinen valtakirja itsellänikin ja sain lähetettyä sen heille. Nyt sitten odotellaan uutta sim-korttia tulevaksi n. viikon sisällä.

Minulla on ollut vakavia ongelmia blogin ja kotisivujen toiminnan kanssa. En saanut julkaistua mitään pitkään aikaan, joten laitoin vähän muistiin tapahtumia tammi-helmikuulta. Esimerkiksi tällaisia asioita on tapahtunut kahden viimeisen työelämäkuukauden aikana:

Monotypia

5.1.2021 Eläkehakemukset postitettu

15.1.2021 Työpöydän ja kaappien siivousta toimistolla

20.1.2021 Kaikki osapuolet ovat nyt hyväksyneet Kansallisteatterin tekniikan neuvottelutuloksen, joten päästään kirjoittelemaan uudet määräykset työehtosopimukseen ja saadaan laittaa kirja painoon.

22.1.2021 Ensimmäinen eläkepäätös (op-ryhmäeläke) tuli tänään. Se koskee lisäeläkettä, johon minulla pitkän työsuhteen työsuhde-etuna on oikeus ja jonka turvin siis voin jäädä eläkkeelle jo 60-vuotiaana.

25.-31.1 Päivisin sekalaisia pikkuhommia Iltaisin taulujen valintaa, valmistelua ja hinnoittelua näyttelyä varten. Torstaina 4.2. menemme parin ystävän kanssa ripustamaan näyttelytaulut esille Hima-baariin.

Näyttelytauluja Hima-baarissa 4.-22.2.2021

31.1. FB-lomaa 3 päivää, ei kannata sanoa ketään naurettavaksi lässyttäjäksi. Harmittaa kun en ole vieläkään saanut blogiani toimintakuntoon. Olen chattaillut ja soittanut tuen kanssa, mutta jotain perin kummallista on, että en pysty tällä hetkellä julkaisemaan mitään. Kotisivuille, pajutarha.fi, olen pystynyt mm. päivittämään koko- että hintatietoja. Sivut eivät kuitenkaan toimi niin kuin pitäisi, jotakin kummaa siellä nyt on.

1.2.2021 Syntymäpäivä ja 60 vuotta. Varasin sunnuntaina hammaslääkäriajan lohjenneen hampaan vuoksi. Sain sen heti maanantaille, joten ajattelin mennä saman tien toimistolle päiväksi. Juuri ennen lähtöä aamulla muistin, että minullahan on palkallinen vapaapäivä. En sitten lähtenytkään vaan menin myöhemmin sitten hammaslääkärikeikalle. Poikkesin tosin toimistolla, kun samassa talossa olin. Päivä kului kummemmin juhlimatta, muutama olut kantabaarissa piti käydä ottamassa ja tuttuja tapaamassa. Valtava määrä onnitteluviestejä facessa (enkä voinut vastata yhteenkään) ja muutama aito korttikin tuli.

 Onnellisuuteni,
 se on vähitellen kasvanut,
 pikkuhiljaa paisunut ja paisunut.
 Jokaisessa viestissä lisääntynyt
 ja minä siitä niin onnellistunut
  
 En ole teitä vielä kiitellyt,
 en viestejä lainkaan peukutellut.
 Ei siksi, etten kiitollinen olisi,
 eikä siksi, etten tykännyt olisi,
 vaan koska FB minut parahiksi bannasi
  
 Nyt kaikkia kiitän samalla,
 tällä pienellä runolla.
 On ollut ihanaa seurata,
 kun onnea sataa joka puolelta.
 kiitoskiitoskiitoskiitoskiitoskiitoskii…… 

2.2.2021 Sain viimein Kansallisteatterin TES-kirjaukset tarkastettavaksi. Sovittiin myös tarvittavien papereiden allekirjoituksista ja TES-kirjasen painatusasioista. Pitäisi se homma saada kunnialla hoidettua loppuun ennen kuun loppua. Eiköhän se onnistu. Sen jälkeen saan sanoa, että I’m done! Työpäiviä jäljellä nyt 18.

Esimiehen kanssa sovittiin läksiäisistä. Perjantaina 26.2. pienimuotoinen tilaisuus työpaikalla. Pakolliset puheet ja sen sellaiset muodollisuudet. Tauluja näytille.

Illalla minulla oli laulutunti, tai no – puolikas, laulunopettajan kanssa zoomissa. Sain joululahjaksi, kiitti vaan joulupukki. Onko tontut olleet kurkkimassa karaokebaarin ikkunoiden takana ja todenneet tarpeen? Ensimmäinen tapaaminen vähän jännitti, kun ei tiennyt mitä tuleman pitää. Tyyppi siellä zoomin toisessa päässä oli kuitenkin niin rento ja kiva, että jännitys karisi hyvin pian pois. Hengitysharjoituksia, pieni laulunpätkä malliksi, kotiläksyt ja uusi aika ensi viikolle.

Myöhemmin pakkasin vielä taulut kuljetusta varten valmiiksi, pitää ne viedä baarille. Tein vielä lisäksi monotypia- kortteja, jos vaikka joku haluaisi sellaisia ostaa. Korttiaihiot loppuivat kesken. Pitääpä muistaa ostaa niitä lisää.

6.2 syntymäpäiväkutsut Hima-baarissa. Vain terveille kutsuvieraille ja ravintolan rajoitusten sekä turvatoimien noudattamista korostaen. Tarjolla kiinalaista snacks-syötävää kera boolin, kakkua ja kahvia, tuttujen bändi esiintyi, karaokea ja taidemyyntinäyttely. Kaikki sujui mallikkaasti ja osallistujilla oli kivaa. Pari tauluakin sain myytyä.

Helmikuun kolme viimeistä viikkoa on töiden puolesta mennyt mm tiedostojen siivoamisessa ja tietojen siirtämisessä, teatterin palkankorotusten tarkistuksessa ja tessin oikoluvussa ym. lopetustöissä, teams-kokouksissa yms.  Viimeiset saldo- ja vastikevapaatkin tuli pidettyä.                                                                                             

22.2. Näyttely purettiin Hima-baarista ja vein taulut vuorostaan työpaikalleni.

23.2. varasin riskiryhmäajan koronapiikille, saan sen 4.3. jee.

26.2. läksiäiset, jossa meillä muutamilla paikalla olijoilla oli hauskaa. Taulujakin ostettiin.

Viimeinen talviloma jäi sittenkin pitämättä.

Ja nyt ollaan tässä,

ensimmäistä eläkepäivää viettämässä

Artikkelia muokattu:

Sain tänään tiedon, että minut on hyväksytty SDP:n kuntavaaliehdokkaaksi. Alkoi kalenteri täyttymään …..

Mitä pidit tästä kirjoituksesta? Kommentoi

gray concrete floor with white paint
Photo by MART PRODUCTION on Pexels.com

Mitä mieltä?