Kolmas vuosi eläkkeellä alkoi – sammaloitumaan en ole ehtinyt

Kaupallinen yhteistyö Arctic Warriorsin kanssa https://www.arcticwarriors.fi/kauppa/warrior/187

Lapin yrteissä ja marjoissa on jotain maagista. Kesällä ne kasvavat 24/7 keskiyön auringon alla nauttien maailman puhtaimmasta ilmasta, talvella he eivät pelkää kovaa tuulta ja lunta.

Teemme näistä arktisista voimalaitoksista maukkaita ja helppokäyttöisiä tuotteita, jotka auttavat sinua pysymään terveenä ja saamaan enemmän irti päivästäsi. 100 % luonnollisesti.

Nopea ja edullinen toimitus maailmanlaajuisesti.

Juuri nyt KATSO TARJOUKSET https://www.arcticwarriors.fi/kauppa/warrior/187

Vierivä kivi ei…

Helmikuu hurahti ohi pikavauhtia. Nyt on kaksi vuotta eläkeläisen elämää elettynä, eikä aika ole kyllä käynyt pitkäksi. Helmikuu alkoi Helsingin Taideyhdistyksen hallituksen kokouksella, jonka jälkeen siirryimme Galleria G12:den tiloihin katsomaan taidenäyttelyn ”Kohti synteesiä” ja tapaamiseen taiteilija Sirkka-Liisa Lonkan kanssa. Kauniita herkkiä tauluja ja mielenkiintoisia kertomuksia huimalta kuusikymmenvuotiselta taiteilijauralta ja opiskelu- sekä työskentelymatkoiltaan maapallon monissa kolkissa.

Sirkka-Liisa Lonka

Sirkka-Liisa Lonka – Wikipedia

Kävellessämme Kokouksesta gallerialle, poikkesimme kahvilla Stokkan kahviossa. Eihän siinä sinänsä mitään kummallista ole, mutta tulipahan vain mieleeni, että oli tasan tarkkaan ensimmäinen kerta kun siellä kävin. Aika outoa yli 20 vuotta Helsingissä asuneelta …vai?

Helmikuun alussa oli myös pitkäaikaisen työtoverin eläkkeellelähtöjuhlat, jossa oli mukava käydä näkemässä muitakin pitkäaikaisia työtovereita, osa vielä töissä, jotkut kaltaisiani eläkeläisiä. Oikein mukava ilta. Bingoristeily kuului tämänkin kuukauden ohjelmaan. Isoja rahavoittoja ei tullut, mutta kevään finaalipelin pelioikeusarvonnassa sattui onni kohdalle. Kriittisen korkeakoulun tapaaminen oli puolen kuun aikoihin ja uudet tehtävänannot saatiin.

LÄMMITTELY: musiikkimaalaus – vapaata viivaa ja värien leikkiä, musiikin soidessa ja vaikka silmät kiinni.

Arjen havainnointia I: Valo, varjo ja värillisyys. Tehtävän voi toteuttaa abstraktisestikin.

TOISET TODELLISUUDET / Matkoja muille maille
Onko jotain toista kulttuuria / kieltä / visuaalista kulttuuria, joka kiehtoo sinua erityisesti juuri nyt?  Tee kuva mielikuvamatkana muille – ehkä eksoottisille – maille. Voi toteuttaa hyvin intuitiivisesti, juuri omalla tyylillä.  

Noiden tekeminen onkin sitten täyttänyt päiviäni ja iltojanikin. (piirtäminen ei oikein ole mun juttu, yritin silti) Siinä sivussa olen viimeistellyt muutamaa keskeneräistä taulua, valmistellut veroilmoitusta viime vuoden tulonhankkimismenoista ja tuloista, myynyt ja mainostanut kirjaani. Olen saanut todella paljon ja hyvää palautetta kirjastani. Siitä ei voi olla muuta kuin tyytyväinen ja kiitollinen.

 

Opiskelemaan syksyllä

Ilmoittauduin Helsingin seudun kesäyliopiston ja Helsingin Taiteilijaseuran kuvataiteen perusopintoihin.  25 op:n opintokokonaisuus järjestetään Lapin yliopiston tutkintovaatimusten mukaisesti. Eläkeläisestä opiskelijaksi siirtyminen tapahtuu 30.8  ja opiskelu päättyy joulukuussa 2024.

Koulutus sisältää seuraavat opintojaksot:

  • Johdatus taiteelliseen ajatteluun 4 op
  • Plastinen sommittelu 4 op
  • Värioppi 4 op
  • Havaintopiirustus 4 op
  • Maalaus 4 op
  • Kokeellinen grafiikka 4 op
  • Portfolio 1 op

Kuvataiteen perusopinnot 25 op, lv. 2023 – 2024 1775,00 € | Helsingin seudun kesäyliopisto (kesayliopistopalvelut.fi)

Sukututkimustakin olen aina silloin tällöin yrittänyt ehtiä tekemään. Nyt olen keskittynyt isäni isän sukuhaaraan. Siinä sukuhaarassa olen My Heritagen avulla päässyt taaksepäin 13 sukupolvea aina n. 1470 syntyneeseen Lauri Kippaan. Olen löytänyt myös tietoja, joiden mukaan Ylitorniolla vaikuttanut suku olisi peräisin Karjalassa n. 1380 syntyneen esi-isästä, hänen muutettuaan Ylitorniolle. Tieto on hieman epävarma, mutta täysin mahdollinen. Kippa nimisiä ihmisiä on Karjalassa elänyt, ja sieltä on ollut tuolloin tiiviit kauppayhteydet Pohjois-Pohjanmaalle. Olen valmistellut tuostakin suvusta historiallisfiktiivistä novellia, mutta se on nyt edennyt aika hitaasti. Tein myös sukupuuni suomalaisten yhteiseen sukupuuhun Geniin, mutta sen käyttöä on vielä opiskeltava. En oikein ole ehtinyt siihen keskittyä ja se tuntuu vielä aika hankalalta.

Juuret…on – Eläkkeelle elämään (pajutarha.fi)

Lähti poika Lyypekistä – Eläkkeelle elämään (pajutarha.fi)

KASKIVILJELIJÄ SAVOSTA – Eläkkeelle elämään (pajutarha.fi)

Rekisteröityminen Geniin | Yhteiset sukujuuret (ysj.fi)

Helsingin kaupungin vapaaehtoiskoulutuksen sain käytyä helmikuun lopussa. Se oli mielenkiintoinen infopläjäys siitä, miten kaupungin vapaaehtoistoiminta pelaa, ja miten siihen voi osallistua. Tarjolla on enemmän ja vähemmän sitovaa toimintaa vanhusten, lasten vammaisten, monumenttien, eläinten ym. parissa. Jossakin vaiheessa teen vielä käytännön kokeilun vapaaehtoistoiminnassa.

… sammaloidu

1 thought on “Kolmas vuosi eläkkeellä alkoi – sammaloitumaan en ole ehtinyt

Mitä mieltä?