Eläkeläisen elämää – Jatkuva kesäloma…

Kaupallinen yhteistyö Arctic Warriorsin kanssa alennuskoodi pajutarha

On kotiseutu mulla tuolla, Perä-pohjolassa…

sinne tehtiin pikavisiitti heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Hain aamulla matkaseuraksi tyttäreni Emman ja hänen tyttärensä Eevin ja lähdin ajamaan 800 kilometrin matkan Ylitorniolle. Matkan tarkoituksena oli käydä katsomassa äitiäni, joka asuu Ylitorniolla hoivakodissa. Koronan vuoksi edellisestä tapaamisesta onkin jo noin kaksi vuotta. Tiistaina ajeltiin sinne ja perjantaina ajeltiin takaisin. Matka sujui hyvin (paitsi että reissu oli liikaa vanhoille kesärenkailleni, jotka meni reissun jälkeen vaihtoon). Auto sai kyllä reissun jälkeen pitää muutaman päivän lomaa.

Sitten taas vaan ollaan oltu. Ei jaksanut tehdä yhtään mitään. Makasin sängyssä päivät pitkät läppärin ja telkkarin kanssa. (Isäntä pötkötti olohuoneessa toisen telkkarin kanssa) Sisälämpötila parhaimmillaan yli 30 astetta ja ulkona, auringossa mittarin mukaan 40. Sama tilanne oli vaikka kuinka kauan. Seinät alkoivat kaatumaan päälle viimeistään alkuillasta. Iltaisin onkin tullut käytyä baarissa vähän turhankin useasti viime aikoina.

Olen miettinyt johtuuko tämä velttoilu pelkästään kuumuudesta vai pitääkö nyt todellakin olla huolissaan?

Eläköityminen – pitääkö olla huolissaan – Eläkkeelle elämään (pajutarha.fi)

Enkö kaikesta valmistautumisesta ja suunnitelmistani huolimatta löydä mitään järkevää tekemistä? Sosiaalisten kontaktien puute on iso miinus tämänhetkisessä elämäntilanteessa. Minulla on kyllä paljon kavereita ja tuttavia ja kontakteja myös tuntemattomienkin ihmisten kanssa, mutta lähes kaikki ovat joko profiileina somessa tai livenä baarissa. Jotenkin tuntuu, että suunta on väärä. Jotakin pitäisi keksiä, mutta mitä?

Kunhan kuumuus hellittää, niin TIA- kohtaus on taas saatava järjestettyä. Voitaisiin ottaa tavoitteeksi näyttelyn pitäminen joskus talvella, niin siitä tulisi vähän virtaa arkeen. Elokuussa tehtiin TIAn opintoretki Vallisaareen katsomaan Helsinki Biennaalia. Ihana päivä ihanien ystävien kanssa, upea paikka ja hieno näyttely.

(2) TIA -Taidetta Ilman Aivoja | Facebook

KAS- Kontula Art Schoolin toiminta kiinnostaisi, mitenköhän siihen pääsisi mukaan? Laitoin sähköpostia. Ei vastausta, ovat ehkä lomalla, jään odottamaan vastataanko. Helsingin Taiteilijaseuran ilta-ateljeehen ilmoittauduin syyslukukaudeksi, sillä täytetään torstai-illat 9.9 alkaen. Taideopintojakin kävin googlailemassa, mutta ei taida olla kovinkaan realistinen sellainen ajatus.

Poliittinen toiminta alkaa sekin syksymmällä. On luvassa koulutusta, puolueosaston kokouksia, luottamustoimen hoitoa. Osittain varmaan vieläkin etäkokouksina. Vielä ei ole tiedossa minkä verran noihin tarvitsee aikaa käyttää ja aika näyttää saako noilla paikattua sosiaalisten kontaktien vähyyttä.

Aloitin taas kuntoilun, yksinäistä puuhaa se on sekin mutta tuleepa lähdettyä kuitenkin neljän seinän sisältä johonkin.

Mitä muuta sosiaalista ajankulua voisi itselleen löytää?

Laita ehdotuksesi kommenttikenttään!

Monotypia T.Pajuniemi

Mitä pidit tästä kirjoituksesta? Kommentoi

gray concrete floor with white paint
Photo by MART PRODUCTION on Pexels.com

Mitä mieltä?