Perjantai 1.4 – Hurja viikko

Kaupallinen yhteistyö Arctic Warriorsin kanssa alennuskoodi pajutarha

Treenipäiväkirja

Nyt alkaa työ näkymään. Olen viikossa laihtunut 2,2 kiloa. Kehonkoostumusvaaka kertoo rasvaprosenttini tulleen alaspäin kahdella prosentilla aloituksesta.

Lueskelin tuosta kehonkoostumuksen mittaamisesta vähän, koska olen pitänyt sitä, ainakin tuollaisella kotikäyttöisellä älyvaa’alla tehtäessä, jonkinasteisena humpuukina. Kyllä se kuulemma kuitenkin on suhteellisen luotettavaa mittausta, joka tapahtuu mittaamalla huomaamattomien elektronisten signaalien kulkeutumista kehossa.

”Eri kudokset vastustavat signaaleja eri voimakkuudella. Vesi päästää signaaleja helpommin lävitseen kuin esimerkiksi rasva. Näin ollen lihakset, jotka sisältävät paljon enemmän vettä kuin rasvakudos, päästävät signaaleja helpommin lävitseen kuin rasvakudos. ” Kehon koostumuksen mittaaminen eri menetelmillä – Laakso | Lihastohtori (wordpress.com)

Minun prosenttini on jumittanut samassa lukemassa koko tämän urakan ajan, joten aloin jo uskoa, että siinä se pysyy vaikka tekisi mitä. Mutta lähtihän se vähentymään.

Luin myös. että painoa ei kannata mitata vain yhtenä päivänä viikossa, vaikkapa maanantaiaamuisin, vaan useamman mittauksen keskiarvona, koska sillä saa totuudenmukaisemman tuloksen. Alan siis punnitsemaan maanantain lisäksi perjantaisin.

”Usein näkee käytettävän tapaa, jolloin paino mitataan maanantaiaamuisin. Yksittäinen aamupaino saattaa heitellä päivien välillä sadoista grammoista reiluun kiloon johtuen mm. unesta, stressistä, harjoittelusta ja monesta muusta tekijästä. Tästä syystä en itse suosittele painon seuraamisessa vain yhtä mittauspäivää per viikko. Painoa kannattaa seurata useamman painon keskiarvosta, joka minimoi virheen mahdollisuuden. Seuraa painoa aina pidemmällä aikavälillä äläkä tuijota yksittäisiin arvoihin. Keskiarvo tasaa vaihtelut.” Painonhallinta, kehonkoostumus ja sen seuraaminen – Hyvinvointiverstas Relevo

Hyvää viikonloppua

PS. ja Aprilliä syö silliä…. ei nyt sentään yli kahta kiloa eikä kahta prosenttia, vaan 700 grammaa ja 0,2%

Lähden tästä treenaamaan, moi.

Mitä mieltä?