Treenipäiväkirja – Kahdeksan viikon treeni

miten se etenee

Eläkkeelle elämään – Aika kuluu nopeasti – Eläkkeelle elämään (pajutarha.fi)

Tästä alkaa treenipäiväkirja, jonka tarkoituksena on motivoida minua suorittamaan ohjelma loppuun ja ehkä teitäkin aloittamaan kuntoilu ja/tai painonpudotus. Kesä on tulossa ja rantakuntoon olisi kiva päästä.

23.2. hain postista vastuskuminauhalähetyksen. Tutustuin alustavasti välineisiin ja ensimmäisen viikon treeniohjelmaan (näyttää aika raskaalta, toivotaan että jaksan hoitaa homman) sekä ruokaohjeisiin 1700 kalorin päivittäiseen määrään. ( jota ei ole pakko noudattaa) Täytyy miettiä sitä puolta vielä ja ainakin yrittää toteuttaa sitä. Ongelmaksi tulee, niin kuin monissa muissakin tarkkaan määritellyissä dieeteissä maitotuotteet (maitoproteiini). Maitoallergisena kaikki rahkat, jogurtit ym. on korvattava jollakin muulla. Pitää katsoa miten ne pystyy korvaamaan muuttamatta kalorimäärää kovin paljoa. Laitoin heille chatissa kysymyksen maidon korvaamisesta.

Ruokaohjelma näyttää haastavalta muutenkin. Edellyttää aika paljon kokkailemista, viisi kertaa päivässä syömistä, paljon ruokia, joita en ole tottunut ostamaan jopa sitten valmistamaan. Ohjelmassa on toki näppärästi tehty valmis ostoslista ja reseptit ruokien valmistusta varten, mutta voipi olla että jää tekemättä. Yritän kuitenkin.

Päätin aloittaa 8-viikon mittaisen ohjelman maanantaina 28.2. Laitoin treenit kalenteriin joka ma/ke/pe. Maanantaiaamuna otan mitat, painon ja valokuvat. Tulen kirjaamaan tänne tuntojani ja homman etenemistä treenipäivinä.