Uusi vuosi – Vanhoja ja uusia tuulia

Kaupallinen yhteistyö Arctic Warriorsin kanssa https://www.arcticwarriors.fi/kauppa/warrior/187

Lapin yrteissä ja marjoissa on jotain maagista. Kesällä ne kasvavat 24/7 keskiyön auringon alla nauttien maailman puhtaimmasta ilmasta, talvella he eivät pelkää kovaa tuulta ja lunta.

Teemme näistä arktisista voimalaitoksista maukkaita ja helppokäyttöisiä tuotteita, jotka auttavat sinua pysymään terveenä ja saamaan enemmän irti päivästäsi. 100 % luonnollisesti.

Nopea ja edullinen toimitus maailmanlaajuisesti.

Juuri nyt KATSO TARJOUKSET https://www.arcticwarriors.fi/kauppa/warrior/187

Vanhoissa tuulissa

Vuosi vaihtui ilman sen kummempia uudenvuoden lupailuja. Ilotulitteisiin en rahojani tuhlannut tänäkään vuonna, en edes tinaa valanut. Uusivuosi alkoi siis ilman perinteitä, paikallisessa baarissa, ystävien kanssa karaokea laulaen.

Taiteiluja

Heti tammikuun alkuun ajoittunut Taidekoulu Tuimalan kurssi, abstraktin ilmaisun perusteet, oli mielenkiintoinen ja hyvin koottu tieto- ja harjoittelupaketti abstraktin maalaustaiteen perusasioista. Harjoitustöiden parissa tuli tehtyä töitä lähestulkoon joka päivä, jopa useita kertoja päivässä. Kurssilla edettiin videoluentojen avulla aihealueittain omassa tahdissa. Luennon jälkeen tehtävänanto ja valmiit työt kouluttajalle kommentoitavaksi. ”tee työ, jossa on vähintään kolme massaa”, ”tee työ jossa käytät kuviota”, ”erilaisia viivoja”…. Kouluttaja kommentoi ja antoi palautetta sekä vastaili osallistujien kysymyksiin. Ja kurssin lopuksi tietenkin tehtiin lopputyö.

Lopputyö

Tuimalan kurssin lisäksi aloitin myös Kriittisen korkeakoulun ”Itsenäisen tekemisen kuvataideryhmässä”, jonka ensimmäinen tapaaminen oli tammikuun puolessa välissä. Tämän kurssin ideana on tehdä annetun teeman tai aiheen mukaisia tehtäviä itsenäisesti ja tavata ryhmänä kuukausittain keskustelemaan toistemme töistä. Ensimmäiseksi tehtäväksi annettiin aistien ja havainnon yhteispelin virittäminen luonnosmaisen piirustuksen avulla. Toisena tehtävänä jonkun itseen vaikuttavan taiteilijan teoksen innoittamana tehty teos.

Seuraava tapaaminen on helmikuun puolessa välissä ja tuo piirustustehtävä on osoittautunut hankalaksi, minä kun en ole piirtänyt vuosiin oikein mitään. Toisen tehtävän innoittamana on jo ainakin yksi taulu syntynyt. Toinen varmaan valmistuu ihan näinä päivinä. Tämän ryhmän toiminta jatkuu huhtikuun puoleenväliin asti. Mielenkiinnolla odotan mitä tämä tuo vielä tullessaan.

Koulutusta ja kulttuuritoimintaa – Kriittinen Korkeakoulu, Helsinki

Uusissa tuulissa

Taiderintamalla tapahtui myös yllättävä onnenpotku. Laitoin viime elokuussa apurahahakemuksen Kansan Sivistysrahastolle taideopintoja varten, ja sain pari viikkoa sitten tiedon myönnetystä apurahasta. Sen turvin minun on mahdollista hakeutua kuvataiteen perusopintoihin, jotka alkavat syksyllä. Hakemus koulutukseen lähtee heti kun haku aukeaa.

Perusopintoihin pääseminen olisi unelmieni täyttymys. Jos en tule hyväksytyksi opiskelijaksi, voin käyttää apurahan muihin taideopintoihin Helsingin Taiteilijaseuran kursseilla, joten joka tapauksessa minulla on tuhannen taalan paikka kehittyä taiteilijana tulevien parin vuoden aikana.

Kiitokset Kansan Sivistysrahasto ja Rita Aron rahasto.

Ja vastatuulessa

Ihan tosissani olin aloittamassa myös uuden kirjan kirjoittamista, mutta se nyt kyllä hyytyi näiden maalausjuttujen vuoksi. Aloittamani Dekkarikurssin aineiston olen lukenut läpi, mutta en kyllä ole saanut aikaiseksi aloitella itse kirjoittamista, joten kirjoitusprojekti siirtyy tuonnemmaksi.

Vapaaehtoistoimintaakin suunnittelin, mutta nyt jouduin siirtämään sitäkin. Ehkä helmikuulla käyn sen vapaaehtoistoiminnan kurssin, josta viimeksi mainitsin. Mihinkään säännölliseen vapaaehtoistoimintaan ei varmaan kuitenkaan ole nyt mahdollista osallistua. Ehkä jotakin kertaluontoista voisi löytyä. Palaan asiaan kun olen saanut kurssin käytyä.

Eläkeläisen elämää – hyöty ja hyödyttömyys Eläkkeelle elämään (pajutarha.fi)

Mahdollinen työntekokin on vielä ajatuksissa. Sekin toki vain satunnaisesti, ainakin siihen asti kunnes tiedän syksyn aikatauluista.

Tuokiokuva Keskustakirjasto Oodista

Mitä mieltä?