Varma kevään merkki

Kaupallinen yhteistyö Arctic Warriorsin kanssa alennuskoodi pajutarha

Kevät keikkuen tulee

ja eläkeläinen aktivoituu. Auton katsastuspäivä, vuosittainen jännäpäivä. Aina maaliskuun lopussa ajelen katsastusasemalle, pää täynnä pelkoja kalliiksi tulevista korjauksista, ja kotiin helpottuneena, kun puhtailla papereilla taas selvittiin. Mietin mistä tuollainen pelko voisi johtua, ja muistin ensimmäisen katsastukseni joskus vuonna suojakuokka. Olin juuri saanut ajokortin ja käytin äitini auton katsastuksessa. Koeajolla katsastusmies painoi jarrun pohjaan ja totesi, että eihän tässä ole jarruja ollenkaan. Minä siihen änkytin, että kyllä vielä äsken oli. Jarruletku oli katkennut katsastusmiehen raskaan jalan alla. Auto jäi siihen ja jouduin kävelemään kotiin. Vähemmästäkin tulee elinikäisiä traumoja.

Kevät näkyy kyllä muutenkin. Valon lisääntyminen on tuonut energiaa arkeen ja odotan innoissani tulevaa, toivottavasti pitkää kuumaa kesää.

Taiteilijan ura

Helsingin taiteilijaseuran ilta-ateljee alkoi maaliskuun alussa ja kaksi taulua olen jo saanut valmiiksi. Seuraavastakin on jo idea olemassa, joten tauluja alkaa kasaantumaan. Vielä on kuusi tiistai-iltaa jäljellä tämän kevään kurssista. Yksi kerta minulta jäi väliin, kun oli pitkästä aikaa mahdollisuus osallistua naistenpäivän biljardikisaan. Kävin siis siellä häviämässä yhden pelin, mutta kivaa oli, niin kuin aina ennenkin on ollut.

Punainen lanka T.Pajuniemi 2022
Akryyli 50 x 60

Runoilijan ura

Runopolulla eteenpäin -verkkokurssin aloitus oli kuun puolessa välissä. Ensimmäiset tehtävät on tehty ja uudet ohjeet ja tehtävät tulivat muutama tunti sitten. Tehtävänä on kirjoittaa kaksi erilaista runoa puoleen kuuhun mennessä. Uusi tehtävä on kirjoittaa runo yhteiskunnallisesta aiheesta, raikkaalla ilmaisulla ja toinen säkeen mittainen, jossa käsittelee kaikkia aisteja. Heti aamulla tehtävät saatuani (unettoman yön jälkeen) niitä jo alustavasti hahmottelinkin. Sain juuri palautetta ensimmäisestä tehtävästä. Siinä piti esitellä itsensä runolla ja määritellä itseään runoilijana. Tässä kurssissa on kiva se, että töistä annetaan palautetta. Ensimmäisestä tehtävästä palaute oli ihan ok; rennosti soljuva, napakka rytmi, kuvia maalaileva.

Kirjailijan ura

Olen lähettänyt tammikuussa kirjoittamani lastenkirjan nyt tarjolle seitsemään kustantamoon. Etsin edelleen lisää sopivia kustantamoita, ja toivon, että joku kiinnostuu. Novellikokoelmani on vielä editointivaiheessa. Tällä hetkellä se on ulkopuolisten esilukijoiden luettavana ja odottelen kommentointeja, joiden perusteella teen sitten mahdollisia korjauksia teksteihini. Sitten voin alkaa etsimään julkaisukanavaa. Onko se joku kustantamo, omakustanne, lehti, oma blogi vai mikä, se jää nähtäväksi. Prosessi on ollut valtavan mielenkiintoinen, ja nyt jo olisi haluja aloittaa ideoimaan seuraavaa kirjaa. Katson kuitenkin ensin tuon runokurssin läpi ja yritän saada sen aikana kirjoitettua jotakin julkaistavaa, ainakin pienen runokirjan verran.

Terveellisyyden polku

Treeniohjelmaa olen noudattanut nyt yli puolen välin. Ohjelma on ”sopivasti rankka”. Hiki tulee ja hengästyttää. Kroppa tuntuu jo timmimmältä, vaikka kiloja ei ole kovin paljoa lähtenytkään.

Rasvanpolttoon suunnitellun vastuskuminauhajumpan lisäksi olen noudattanut rasvanpolttoa tukevaa ruokailuohjelmaa. Ohjelmassa ateriat kerätään tarkkaan määritellyistä määristä sallittuja proteiineja, hiilihydraatteja, kasviksia, hedelmiä ja rasvoja. Ohjelman mukana tuli myös reseptikirja, jonka ohjeiden perusteella olen opetellut tekemään aivan uudenlaista ruokaa. Lämpimät munakoisoleivät, kesäkurpitsalasagne ja jauheliha-paprikapasta (pasta kesäkurpitsasta) ovat yllättäneet herkullisuudellaan.

Ruokien valmistamisen koen olevan jonkun verran vaivalloista, enkä oikein jaksaisi olla koko aikaa kokkaamassa. Olenhan aivan liian monta vuotta elänyt ravintolalounailla ja voileivillä. Onneksi olen eläkkeellä, niin on aikaa, muuten siitä ei kyllä tulisi mitään.

Julkisen päiväkirjan pitäminen on pitänyt hyvin motivaatiota yllä. Päiväkirjaani voit seurata täällä: Treenipäiväkirja – Kahdeksan viikon treeni – Eläkkeelle elämään (pajutarha.fi)

Kevät ja kesä tulevat, kohta varmaan tekee jo mieli aloittaa kävelylenkkienkin tekeminen.

Ääretön matka, T.Pajuniemi
2022 Akryyli 50 x 60

Mitä mieltä?