Viikko 7 – olipa vaikea viikko

Kaupallinen yhteistyö Arctic Warriorsin kanssa alennuskoodi pajutarha

Treenipäiväkirja

Treenit siirtyilivät

Seitsemän viikkoa treeniä takana. Maanantaina minulla oli lounastreffit entisten työkavereiden kanssa, ja siirsin treenin tiistaille, vaikka se sotkeekin pahasti tämän viikon ohjelmaa. Treenien välissä olisi nimittäin hyvä pitää päivä väliä, mutta torstaina on muuta ohjelmaa ja perjantaina on ystävän syntymäpäiväkutsut jo päivällä. On siis pakko vain tehdä normaalisti keskiviikon treeni ja perjantain voi sitten siirtää lauantaiksi, jos aamulla ennen juhlia ei jaksa treenata.

Tiistaina en olisi millään jaksanut alkaa treenaamaan, mutta onnistuin kuitenkin pakottamaan itseni. Tämän kertainen ohjelma oli erityisen rankka. Kyykky/pystypunnerrus, kulmasoutu, paikallaan juoksu ja keskivartalon stabilisaatio kyykyssä. Suurimmaksi osaksi syke oli alueilla 1 ja 3. Maksimisyke 174, tosin vain yksi 26 sekuntia kestänyt piikki, joka taitaa ajoittua ensimmäisen paikallaan juoksun kohdalle.

Keskiviikon treenissä oli askelkyykkyjä, vipunostoja, ojentajia ja sivuttaiskävelyä. Ojentajissa jouduin viimeisellä toistokerralla vaihtamaan keveimmän vastuskuminauhan kahvakuulaan. Voimat käsistä yksinkertaisesti loppuivat kesken. Syke oli koko ajan tasoilla 1 ja 2 eikä maksimisykekään ollut kuin 135. Todella kova jälkihiki silti.

Perjantain treeni siirtyi lauantaille ja lauantain sunnuntaille. Motivaatio oli hukassa, mutta sain kuin sainkin viimein treenattua. Jälkeenpäin voittajafiilis. Hikinen mutta ylpeä. Todennäköisesti olisi jäänyt kuitenkin tekemättä jos ei olisi tätä treenipäiväkirjaa.

Dieetti tökki

Ruokailut on lähteneet vähän lapasesta. On tullut syötyä vähän makeaakin ja maanantaina lounaalla otin reippaasti kanapastan, joka on kyseisessä ravintolassa mieliannokseni. Torstainakin kävin ulkona syömässä, enkä kyllä tyytynyt silloinkaan pelkkään salaattiin.

Olen ollut tällä viiden viikon mittaisella 1800 kalorin dieetillä jo 10 viikkoa. Dieettiä suositellaan noudatettavaksi 4-6 kuukautta tai siihen asti kun painoa on pudonnut tarpeeksi tai paino lakkaa putoamasta. Sitten siirrytään ylläpitovaiheeseen muutamaksi kuukaudeksi ja tarvittaessa uudelle dieetille sen jälkeen.

Olen ajatellut jatkaa vielä parin kuukauden ajan, jotta saisin vielä muutaman kilon karistettua. Jos kuitenkin painon pudotus loppuu, pitää jo aikaisemmin siirtyä ylläpitovaiheeseen. Ylläpitovaiheessa nostetaan päivittäistä energian saantia vähitellen kulutusta vastaavaksi. Vähittäisen lisäämisen idea on aineenvaihdunnan totuttaminen normaalin kulutukseni mukaiseen energiamäärään.

Kulutuksen mukainen energiantarve lasketaan kertomalla lepoenergiantarve oman aktiivisuuden mukaisella kertoimella (1,3 -1,8)

Naisten lepoenergian tarve voidaan laskea esimerkiksi kaavalla: (9,56 x paino kg) + (1,85 x pituus cm) – (4,68 x ikä v.) + 655,1, mutta netistä löytyy useita laskureita, joilla se onnistuu kätevästi.

Esimerkiksi Energiantarvelaskuri – Laskurit.fi

Mitä mieltä?