Viikko 8/8 -loppuraportin aika

Kaupallinen yhteistyö Arctic Warriorsin kanssa.

Treenipäiväkirja

Kahdeksan viikon treeni on nyt suoritettu. Tässä viimeisen viikon kuulumiset ja loppuraportti.

Ryhtiä dieettiin

Maanantaina alkoi taas ruokien punnitseminen ja dieettiohjeen mukainen syöminen muutenkin. Paino oli noussut viikossa vain sata grammaa, vaikka pelkäsin isompaa lukua. Mittanauha näytti kuitenkin kaventumista siellä täällä. Noudatin ruokavaliota enimmäkseen, pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta.

Treenit

Maanantaina olin todella väsynyt, eikä ollut tarpeeksi energiaa treenaamiseen. Siirsin siis treenin tiistaille ja heräsinkin tiistaiaamuna energisenä kukonlaulun aikaan. Treenin hoidin jo yhdeksältä aamulla. Vuorossa oli suhteellisen kevyt treeni. Kyykkyjä, sivuttaiskävelyä, keskivartalonkieroja ja rintaa. Suurimmaksi osaksi syke pysyi syketasolla 2.

Seuraavan treenin piti sitten olla torstaina. Piti, mutta flunssapöpö iski. Nenä vuosi kuin seula, vähän yskää, keskiviikkona illalla pientä lämpöilyä. Koronatesti näytti negatiivista. Googlailin flunssaisena treenaamista ja totesin, että parempi antaa olla. Löytämäni informaation mukaan flunssa ei aina estä treenaamista, mutta kaikki asiantuntijat olivat sitä mieltä, että flunssaisena treenaamisesta ei ole kuitenkaan mitään hyötyä. Uutta minulle oli että etenkin kurkkukivussa treenaaminen voi altistaa sydänlihastulehdukselle, olen aina ajatellut, että vain kuume altistaa sille. Kurkkukipua minulla ei tosin ollutkaan. Kuumeisen flunssan jälkeen treeniä pitää välttää yhtä monta päivää kun on ollut kuumeessa. Ja sen jälkeen rasitusta on lisättävä vähitellen.

Olen siis lepäillyt, juonut paljon lämmintä ja höyryhengitellyt. Koska vielä torstaina lämpö vähän nousi iltaa kohti, niin menee nyt ainakin viikonlopun yli ennen kuin voin jatkaa treeniä.

Urheilulääkärin helppo sääntö kertoo, voitko treenata kipeänä | Apu

Ps. Mahti-väinönputkiyrttieliksiiri loppui viime viikolla ja heti iski flunssa. Onko yhteensattuma vaiko ei? Varmuuden vuoksi taidan tilata nopeasti lisää.

Loppuraportti

Perjantaiaamuna tein kahdeksan viikon urakan loppumittaukset. Painonpudotus 4,5 kiloa ei reilu puoli kiloa viikossa. Rinnanympärys -8 senttiä, vyötärö -2, lantio – 4, reisi -2,5 ja käsivarsi -1,5 senttiä.

Aika hyvin, vaikkakaan en ole aivan puritaanisesti dieettiä noudattanut. Olen elänyt aika normaalia elämääni, käynyt ravintolalounailla, syntymäpäivillä ja useita kertoja baarissakin tämän urakan aikana. Aion jatkaa tällä tiellä vielä jonkin aikaa eli aloitan kahdeksan viikon vastuskuminauhatreenin alusta ja jatkan dieettiä toistaiseksi. Koska kevätkin on jo tullut, otan ohjelmaani myös 1- 2 kävelylenkkiä viikoittain.

Treenipäiväkirja päättyy tähän. Minua tämän julkaiseminen auttoi tavoitteeni saavuttamisessa. Toivottavasti joku muukin sai motivaatiota oman elämänmuutoksensa toteuttamiseen.

Eläkeläisen elämää- Historia, kuka minä olen – Eläkkeelle elämään (pajutarha.fi)

Mitä mieltä?