Ja yhtäkkiä on toukokuu

Kaupallinen yhteistyö Arctic Warriorsin kanssa. Alennuskoodi lukijoilleni ”pajutarha”

Vappu tuli ja meni. Nyt odotellaan sitten kesää, joka keleistä päätellen ei ole vielä tulossa. Huhtikuussa aikani kului paljolti tekemällä tauluja ja runoja kuntoilun ohessa.

Kuntokuuri

Kahdeksan viikon kuntokuuri loppui viimeisen viikon aikana kovaan flunssaan, joka ei ole vieläkään kokonaan hellittänyt. Tarkoitukseni on kuitenkin aloittaa huomenna homma alusta, ja lisätä vielä viikkoon pari kävelylenkkiä. Katsotaan nyt, saanko aloitettua ja pidettyä tahtia päällä. Treenipäiväkirjan pitäminen Treenipäiväkirja – Kahdeksan viikon treeni – Eläkkeelle elämään (pajutarha.fi) auttoi pysymään päätöksessä ja noudattamaan sekä ohjelmaa että dieettiä, mutta jatkossa aion pärjätä ilman. Tunnen heikkouteni ja yksi niistä on aloitusten siirtäminen seuraavalle viikolle. Mitä pidempi tauko, sitä vaikeampaa on aloittaa uudelleen. Huomenna on siis vain aloitettava.

Kirjoittelut

Runopolulla eteenpäin -verkkokurssin on edennyt kolmanteen osioon, jossa käsitellään runon rytmiä. Uutena tehtävänä on kirjoittaa runo, jossa rytmi tulee esille. Vielä viikko aikaa sen kirjoittamiseen, mutta nyt ei oikein tunnu irtoavan. Jumittaa jotenkin. Kun uuden runon kirjoittaminen ei tuntunut luonnistavan, laitoin sinne yhden vanhan runoni, jossa omasta mielestäni rytmi tulee hyvin esille.

Taulun maalaisin

siihen auringon piirtäisin

kesäpäivän, kaukaiset vuoret,

puun, pensaan ja laukkaavan hevosen

ja minä

– itseni siihen maalaisin

Laulun laulaisin

siinä kaipuusta kertoisin

sininen hetki, revontulet,

tähtitaivas ja täysikuu,

ja sinä

– sinusta siinä laulaisin

Aloitin myös uudelleen ”Kirjoita kirja 50 -päivässä” haasteen, ja nyt täytyy sitten keksiä aihe, mistä kirjoittaisi. Runokokoelmako? Vaiko proosaa? En tiedä vielä. Jotenkin en nyt jaksa ajatella koko asiaa. Ilmoittauduin myös AK kustannuksen ilmaiselle verkkokurssille, Etusivu – AK Kustannus – Kirjoita paremmin! josta olen myös saanut hyviä vinkkejä kirjoittamiseen.

Novellikokoelmani, joka sai nimekseen Pöytä, olen lähettänyt tarjolle kahdeksaan kustantamoon. Nyt vain odottelen, ottaako joku sen julkaistavakseen. Vastauksia saa odotella kustantamosta riippuen yhdestä kuuteen kuukautta, joten syksymmäksi menee, ennen kuin näiltä kaikilta on tullut vastaus. Pitää käydä läpi kustantamoja ja lähestyä vielä muitakin sopivia. Satukirjan osalta viisi kustantamoa on ilmoittanut, ettei se mahdu heidän kustannusohjelmaansa, kolmelta odottelen vielä vastausta. Pitänee hakea sillekin vielä lisää sopivia kustantamoita.

Maalailut

Maalailu on jatkunut ja tulevana tiistaina on tämän kevään viimeinen maalauspäivä Kaapelitehtaalla. Olen päättänyt, että jatkan maalaamista kotonakin ja opettelen pitämään maalauspäivän kerran viikossa. Tässä pätee myös tuo heikkouteni, aloitusten siirtäminen. Siksi onkin tärkeää, että otan itseäni niskasta kiinni heti kun saan maalaustarvikkeet tuotua kotiin. Tiistait voisin siis jatkossakin varata maalaamiselle. Sulkeudun siis muutamaksi tunniksi kammariini ja maalailen.

tässä lopputulema
tästä se idea sitten lähti

Mitä mieltä?