Opiskelusta ja vähän muustakin

Kaupallinen yhteistyö Arctic Warriorsin kanssa. Superfoodit Suomen lapista syksyksi. Katso tuotteet ja tarjoukset ja tilaa tästä linkistä. https://www.arcticwarriors.fi/kauppa/warrior/187

Lumous, Öljy kankaalle 80 x 80

OPISKELUA

Ihmeellisen lämmin ja mielenkiintoinen syyskuu on nyt takana. Opinnot alkoivat Johdatuksella taiteelliseen ajatteluun, jota opiskellaan keskiviikkoiltaisin joulukuun puoleenväliin asti. Suurin osa luennoista tapahtuu etänä, mutta muutama lähitapaaminenkin syksyn aikana on. Ensimmäisellä kerralla käytiin läpi kurssin etenemistä, aikatauluja, työpäiväkirjan pitämistä ja alustavasti myös portfoliota. Toisella kerralla taidefilosofian ja estetiikan lisäksi keskusteltiin kokemuksien ja havaintojen merkityksestä. Kolmannella kerralla keskusteltiin edellisen itsenäisen tehtävän tuotoksista, ja annettiin jatkotehtävä seuraavalle viikolle. Kurssin ensimmäinen itsenäinen tehtävä on vielä tekemättä, mutta onneksi riittää, että se valmistuu kurssin loppuun mennessä. Tehtävänä on verrata jonkun itselle merkittävän taiteilijan ja oman taiteen samanlaisuuksia ja eroja. En ole vielä keksinyt kuka olisi sellainen minulle merkittävä taiteilija, se on yllättävän vaikeaa.

Perjantai-iltaisin opiskellaan koko syksyn ajan havaintopiirustusta. Tunnit pidetään pääsääntöisesti Kaapelitehtaalla. Ensimmäisellä kerralla piirrettiin esille asetetuista esineistä kolme erilaista lyijykynäpiirustusta, toisella kerralla valkoisia objekteja lyijykynällä ja kolmannella asetelmaa hiilellä. Itsenäisenä tehtävänä on piirtää joka päivä koko kurssin ajan, havaintoihin perustuvia kuvia luonnoskirjaan. Alku on ollut vaikeaa. aina kauhea miettiminen, että mitä ihmettä tänään piirtäisi. Pitänee lähteä ulos luonnosvihon ja kynien kanssa. Kurssilla on myös muita itsenäisiä tehtäviä, mutta niitä en ole vielä aloittanut.

Osallistuin myös ranskalaisen taiteilijan, Laly Millen, pitämälle sekatekniikkakurssille The Abstract Color Challenge. Kurssi koostui neljästä videoidusta työpajasta ja oikein hyvä kurssi olikin. Tämänkin kouluttajan pitkälle kurssille olisi voinut ilmoittautua ja tietenkin maksaa aika paljon rahaa, saadakseen lisäoppia. En kuitenkaan tarttunut syöttiin. Näistä ilmaisista pikkukursseista saa ihan kivasti hyötyjä omalle tekemiselleen.

MUITA TAIDEJUTTUJA

Tällä hetkellä taulujani on esillä Helsingin taideyhdistyksen verkkogalleriassa GALLERIA – HELSINGIN TAIDEYHDISTYS (wordpress.com) ja marraskuussa HELSINGIN TAIDEYHDISTYKSEN RYHMÄNÄYTTELYSSÄ… värikäs marraskuu 2.- 27.11.2023 Vapaakaupungin Olohuoneen Galleriassa, Redin kauppakeskus 2 krs., Hermannin Rantatie 5 Helsinki.

Osallistuin myös HTY:n kritiikki-iltaan, jossa saimme kuulla Kriitikko/ galleristi Veikko Halmetojan, ja myös toistemme, mielipiteitä töistämme. Murskakritiikkiä en saanut, eikä kyllä kukaan muukaan.

JA KIRJAKAUPPAA

Myisin muuten mielelläni loputkin ensimmäisen painoksen PÖYTÄkirjat. Laitoin loput alennukseen, joten lähtevät lukijoille 15 euroa kpl + mahdolliset postituskulut. Nimmarin ja / tai omistuskirjoituksen saa pyytäessä. Laita viestiä pajutarha@gmail.com niin tehdään kaupat.

Mitä mieltä?