Kevään merkit tekemisessä

Kaupallinen yhteistyö Arctic Warriorsin kanssa https://www.arcticwarriors.fi/kauppa/warrior/187

Lapin yrteissä ja marjoissa on jotain maagista. Kesällä ne kasvavat 24/7 keskiyön auringon alla nauttien maailman puhtaimmasta ilmasta, talvella he eivät pelkää kovaa tuulta ja lunta.

Kevät

on täällä taas. On pääsiäinen ja ulkona kymmenen astetta lämmintä. Mikäs sen mukavampaa. Auto on katsastettu, renkaiden vaihdon sain vasta ensi viikolle. Päätin lopettaa rengashotellin käytön, koska se on aivan älyttömän kallista. Vuotuinen säästö on jotain 160 euron luokkaa. Se tietää valitettavasti varaston siivousta, jotta saan renkaat sinne mahtumaan.

Käykäähän ostamassa vaikka kesälukemisiksi Pöytä-kirja. Ensimmäistä painosta on vielä jäljellä. Jos ostat henkilökohtaisesti minulta, saat omistuskirjoituksenkin. Verkkokauppa lähettää kirjan kotiin, ilman mitään ylimääräisiä tekstejä. (kts. linkit verkkokauppoihin)

Luonnos keväästä

Maaliskuu on kulunut lähinnä ateljeehuoneessani. Olen tehnyt Kriittisen korkeakoulun kuukausitehtäviä ja kaikenlaista muutakin, mihin mielenkiintoa on riittänyt. Kuukauden tehtävänanto kuului seuraavasti:

HAVAINNOINTIA LUONNOSTA

Aisti ja havainnoi kevään kulkua ja tee niistä muistiinpanoja visuaalisesti itsellesi. Esimerkiksi eri vuorokauden aikoina valon ja varjon leikki, jokin yllättävä väri, sammaleen kosketus kädellä, erilaiset säätilanteet, märkä maa, maasta versova kasvu…

”Valitse kohde, jota kohtaan tunnet jotain tunnetta ja joka herättää kiinnostuksesi. Se voi olla niin ns. positiivisia kuin negatiivisia assosiaatioita. Se voi olla vaikka jokin arjen esine, maisema tai vaikkapa omakuva. Tärkeintä on, että se herättää kiinnostuksen. Tässä tehtävässä voit tutkia ja kokeilla erilaisia tapoja ja materiaaleja ilmentää tunnetta piirustuksessa tai maalauksessa. Voit valita intuitiivisesti sopivia materiaaleja, joilla jättää jälkeä – ilmentämään tunnetta ja karaktääriä. Työstä voi toki tulla myös abstraktio, vaikka lähtökohta olisi havainto.”

Seurailin kevään etenemistä, ja yritin saada aikaan kuvia, joissa se tulisi esiin. Ongelmana oli se, että kevät ei tuntunut etenevän, vaan ikään kuin pysytteli samassa tasossa. Nyt odotan, että tulevan kahden viikon aikana näkisin jossakin vihreyttä, ja saisin muutaman hyvän aiheen töilleni.

Tehtävänannon toisen osan luettuani mietin, mikä esine tai asia herättäisi kiinnostukseni, ja totesin että ei mikään. Ei ainakaan siinä määrin, että saisin siitä nousevan tunteen maalattua tauluksi. Tuskailin tehtävän kanssa aikani, ja aloin sitten vain tekemään jotakin. Turhauduin siihen, että minulla ei herännyt tunnetta mihinkään konkreettiseen kohteeseen. Ihmettelin itseäni ja tunteettomuuttani ja kyseenalaistin jopa normaaliuteni, ennen kuin hyväksyin, että tunne se on turhautuminenkin.

Turhautuminen

Tämän ryhmän viimeinen tapaaminen on parin viikon päästä. Kokemus on ollut mielenkiintoinen ja opettavainenkin. Tehtävänannot ovat olleet haastavia, ja tapaamisissa on ollut mielenkiintoista nähdä, kuinka eri tavoin osallistujat aiheita käsittelivät. Mielenkiintoista on ollut myös saada palautetta omista töistä toisilta ryhmän osallistujilta ja vastavuoroisesti antaa palautetta heidän töistään.

Koulutusta ja kulttuuritoimintaa – Kriittinen Korkeakoulu, Helsinki

Vaalit tuli ja meni. Minun panokseni tällä kertaa oli osallistuminen vaalipäivän äänestystilaisuuden järjestämiseen vaalitoimitsijana Keinutien ala-asteen koululla. Kahdeksalta aamulla sinne laittamaan paikkoja kuntoon ja sen jälkeen iltavuoroon tarkastamaan äänioikeuksia, leimaamaan äänestyslippuja ja seuraamaan kaiken sujumista määräysten mukaisesti. Päivä sujui hyvin ja äänestäjiä kävi tasaisena virtana. Ovien sulkeuduttua laskimme äänet ja pakkasimme tavarat autoon, joka vei materiaalit keskusvaalilautakunnalle. Tässä hommassa ei sinänsä ollut mitään uutta, sillä olen ollut ennenkin vaalitoimitsijana. Siitä on tosin aikaa yli kaksikymmentä vuotta ja paikkakuntakin oli eri. Nyt kun on aikaa, niin lupauduin taas olemaan käytettävissä.

Ihonhoitovinkki

En ole oikein koskaan uskonut kaiken maailman ihonhoitotuotteisiin, ja olenkin aina hoitanut ihoani vain pesemällä. Olen toki kokeillut monia tuotteita, mutta en ole nähnyt niistä olevan mitään erityistä hyötyä. Tähän asti. Nyt annan hyväksi toteamani ihonhoitovinkin.

Tilasin syksyllä kollageenijauhetta ihan kokeilumielessä. Käytin ainetta päivittäisen annospussin varmaan neljän kuukauden ajan, ja sen jälkeen vähensin käyttöä kolmeen annokseen viikossa. Jossakin vaiheessa maaliskuun aikana huomasin yllätyksekseni, että ihoni tuntui todella erilaiselta. Se oli kauttaaltaan sileämpi, pehmeämpi ja kimmoisampi kuin ennen. Myös hiuksissa huomasin muutosta. Hiukseni ovat entistä kiiltävämmät ja liukkaat. Todellakin vaikuttava aine.

Kollageeni − onko siitä hyötyä? | Terveystalo

Yksi + yksi on kaksi
70 x 50 x 2

Mitä mieltä?