Pettymyksiä ja ilonaiheita

Kaupallinen yhteistyö Arctic Warriorsin kanssa.

Superfoodit Suomen lapista syksyksi. Katso tuotteet ja tarjoukset ja tilaa tästä linkistä. https://www.arcticwarriors.fi/kauppa/warrior/187

Pettymyksiä

Melkeinpä iski motivaatiopula vähän kaikkeen, kun tuli pari viikkoa sitten tieto, että Kuvataiteen perustutkinnon opiskelijoita ei ole ilmoittautunut tarpeeksi, ja hakuaikaa on jatkettu. Jos opiskelu alkaa, se siirtyy alkavaksi 13.9. Ilmoituksen jälkeen olin kovin, kovin pettynyt ja olen miettinyt, että mitä sitten? Olisiko joku muu taho joka järjestäsi vastaavaa tutkintoa, paljonko ne maksavat, riittääkö rahat, tuleekohan korvaava kurssi vaikkapa keväällä alkaen, voinkohan siirtää apurahani käyttöaikataulua … Paljon kysymyksiä ei vastauksia.

Tässä on nyt sitten enimmäkseen kelluttu odotuksessa ja odotettu lopullista tietoa. Kirjoittamistakaan en ole saanut aloitettua, en blogia, enkä runojakaan, vaikka niin olin suunnitellut. Kävin nimittäin elokuun alussa runoillassa, jossa oli melkoinen ryhmä runoilijoita lukemassa runojaan. Itsekin uskaltauduin lukemaan muutaman viimeaikaisista runoistani. Esimerkiksi tämän:

Näkymätön

Tässä hän on ollut jo kauan, seisonut kylmissään, tässä elämän pysäytyskuvassa. Kauan kauemmin kuin olisi halunnut, ei lähellekään niin kauan, kuin on tarpeen. Edellään kymmeniä ihmisiä, takanaan enemmän. Kaikilla sama suunta, sama maali, sama tavoite. Hitaasti eteenpäin, mahdollisimman pian. Ja nopeasti pois, tältä häpeän maililta. Kohta taas muutama askel, kohti tavoitetta, tässä verkkaisessa virtauksessa elämän lähteelle. Palkintona nöyrtymisestä, helpotusta ankeaan arkeen. Almuja arvottomille. Pystyyn nostettuine kauluksineen kyyristää hartioitaan. Haluaisi kadota kuvasta, olla näkymätön, huomaamaton, olematon. Katseilta suojassa, kaksin häpeänsä kanssa. Ohi ajavien autojen silmät porautuvat kuluneen talvitakin kauluksen läpi, ihmetellen elämänsä epäonnistujien surkeutta, inhoten ihmisvirran epätäydellisyyttä.

Lisää runojani löydät täältä Runoja arkistot – Eläkkeelle elämään (pajutarha.fi)

Menen uudelleenkin, mutta syyskuun alun tilaisuuteen jäi motivaatiopulan vuoksi menemättä.

Jotain kuitenkin

Aivan tekemättömänä en kuitenkaan ole ollut. 14.8. pystytettiin Kaapelitehtaan Puristamoon Helsingin taideyhdistyksen yhteisnäyttely teemalla Syksy kuiskaa. 198 teosta n. sadalta taiteilijalta oli näytillä yleisölle aina 3.9. asti. Avajaiset pidettiin 15.8 ja yhtenä päivänä olin näyttelyssä valvojana. Osallistuin myös näyttelyn purkuun 3.9.

Minun näyttelytaulut

Syyskuun alussa aloitin myös n. viikon kestävän nettikurssin Find Your Joy Taster 2023. Joka toinen ilta kouluttaja Louise Fletcher pitää livepuhelun zoomissa ja joka toinen päivä tulee sähköpostilla videoitu oppitunti ja tehtävänanto. Kurssilla on muutama muukin opiskelija, ilmeisesti n. 50 000 ihmistä ympäri maailman on ilmoittautunut mukaan, ryhmän FB sivulla on yli 20.000 jäsentä. Teokset, joita tehdään, saa halutessaan julkaista kurssin Facebook-sivulla. Siellä sekä kurssin vetäjä, että hänen tiiminsä ja kaikki muut osallistujat voivat kommentoida töitä ja niiden tekemisessä esiin nousseita ajatuksia ja kysymyksiä. Tämä ilmainen kurssi on makupala hänen 12 viikkoa kestävälle maksulliselle abstraktin maalaamisen kurssille, josta kuulemme lisää tulevana perjantaina, kun tämä kurssi päättyy.

Musiikkielämyksiä

Ja ilonaiheita tänään

Mitä mieltä?